Facturatieprogramma voor België

Gratis Factuurgenerator voor België


Factuurdatum*:

Vervaldatum:


Voor:Product of dienst toevoegen:

Prijzen inclusief BTW:


Omschrijving Aantal Stukprijs Totaal BTW(%) BTW
Totaal: € 0,00

BTW: € 0,00

Totaalbedrag: € 0,00
Verkoper:Betaalgegevens:


Gegevens van verkoper in web browser onthouden (cookies):  


Voorbeeld factuur voor België:
factuur voorbeeld pdf België

Extra functies, die alleen voor geregistreerde gebruikers beschikbaar zijn:
 • Logo
 • Factuur organizer
 • Klant organizer
 • Producten organizer
 • Facturen & prijsopgaven direct naar de klant via e-mail
 • Inschrijving

Goed om te weten:

Wat is een factuurgenerator voor België? (Alles wat je moet weten)

Een factuurgenerator voor België is een online tool waarmee kleine bedrijven, freelancers of aannemers in een paar klikken snel facturen kunnen genereren in België. De factuurgenerator maakt standaard opmaak, lay-out en content mogelijk met als gevolg dat het algehele factureringsproces efficiënt en snel kan verlopen.

Dit type software biedt vele soorten facturen die afhankelijk van het boekhoudthema van het bedrijf kunnen worden geselecteerd. Het enige doel van de factuurgenerator is het versnellen en het standaardiseren van de factureringsfuncties. Maar een factuurgenerator is wel iets anders dan facturatieprogramma. Het verschil tussen die twee kan worden uitgelegd in de volgende tabel:

Facturatieprogramma (probeer het gratis) Een factuurgenerator
Facturatieprogramma wordt geleverd met diepgaande statistieken en geïntegreerde operationele modules. De gebruikers kunnen dus analyses bekijken, die hen zullen helpen bij het begrijpen van het bedrijf en het nemen van beslissingen. De factuurgenerator bevat geen statistieken en geïntegreerde operationele modules. Deze software is ontworpen om alleen facturen te genereren.
Facturatieprogramma biedt de mogelijkheid om klantgerelateerde informatie (database) op te slaan. Informatie zoals bijvoorbeeld de naam en het adres van de klant kan tijdens het genereren van facturen worden opgehaald. De factuurgenerator kan geen klantgegevens opslaan. Dit betekent dat je de informatie met betrekking tot de klant handmatig moet bijhouden.
Terugkerende facturering kan met behulp van facturatieprogramma worden verzonden. Je kunt een factuur markeren als dagelijks, wekelijks, maandelijks of jaarlijks terugkerend en je kunt zelfs een aantal aangepaste dagen selecteren. De factuurgenerator heeft niet de mogelijkheid om terugkerende facturering te versturen. Telkens wanneer er een factuur moet worden verzonden, moet deze handmatig worden ingevoerd.
Facturatieprogramma heeft ook een inventarisatiemodule. Dit betekent dat je de voorraadgegevens met verkoopmonitoring kunt beheren en bijhouden. Als je bijvoorbeeld een factuur genereert voor twee eenheden van product A, dan zal de software automatisch de voorraadgegevens voor product A verlagen. De factuurgenerator heeft geen voorraadmodules. Na elke verkoop moet je de inventaris handmatig bijwerken. Dit kan een tijdrovende klus worden.
Facturatieprogramma biedt de mogelijkheid om gegevens in een herbruikbaar format op te slaan. De facturen kunnen in het cloudgebaseerde besturingssysteem worden gegenereerd, verzonden en opgeslagen. De factuurgenerator slaat gegevens niet op in een herbruikbaar format. Elke keer als je een factuur genereert, moet je dus kijken naar de opmaak. Met andere woorden, de functie van deze software is beperkt tot het genereren van een factuur in het PDF- of Excel-format.
Facturatieprogramma wordt ondersteund door een cloudserver. Hiermee kun je operationele gegevens opslaan. De factuurgenerator maakt geen gebruik van een cloudgebaseerde server.

Facturatieprogramma is geavanceerd genoeg om bedrijven te helpen met operationele modules zoals bijvoorbeeld analyses en besluitvorming. Dit is anders dan de software voor het genereren van facturen, aangezien de factuurgenerator beperkt is tot het genereren van facturen in Excel- of PDF-format. Het is belangrijk om op te merken dat beide soorten software nuttige tools voor het bedrijf zijn en dat het bedrijf de gebruiksvriendelijkheid moet beoordelen voordat het een keuze tussen die twee maakt.

Hieronder zal worden besproken welke bedrijven moeten kiezen voor facturatieprogramma en welke bedrijven moeten kiezen voor software voor het genereren van facturen.

Welke bedrijven zouden moeten overwegen om gebruik te maken van een factuurgenerator?

De factuurgenerator is geschikt voor freelancers en KMO's, die slechts een paar facturen per maand hoeven te genereren. De reden hiervoor is dat het proces om facturen te genereren met deze software relatief langzamer is. Er is ook de noodzaak om de kosten te berekenen in termen van de tijd die het kost om een factuur te versturen en de boekhouding ervan. Je moet ook handmatig de voorraad en andere items aanpassen zodra de verkoop is geregistreerd. Aan de andere kant is een facturatieprogramma veel sneller, met een kostprijs van slechts € 9,95 per maand. Je moet dus de kosten afwegen en vergelijken met de voordelen en dan een logische keuze maken.

Welke bedrijven zouden het gebruik van facturatieprogramma moeten overwegen?

Een facturatieprogramma is georganiseerd en voert snel functies uit terwijl het verschillende functionele modules bevat. Deze modules zijn geïntegreerd en leiden tot een hogere efficiëntie van de bedrijfsvoering. Als je bijvoorbeeld een verkoop registreert, wordt het voorraadmodel automatisch bijgewerkt. Een facturatieprogramma is ideaal voor bedrijven, die dagelijks meerdere facturen versturen. Het is ook geschikt voor bedrijven met terugkerende inkomsten. Neem als voorbeeld een bedrijf dat zich bezighoudt met vastgoedbeleggingen. In deze sector moet het bedrijf huurinkomsten innen van dezelfde huurders op dezelfde specifieke datum. Het instellen van terugkerende facturering met behulp van deze software zal ertoe leiden dat de inning sneller verloopt en dat de bedrijfsefficiëntie toeneemt.

De keuze tussen de twee verschillende soorten software hangt af van je behoeften. Als je van plan bent om in je dagelijkse werkzaamheden verschillende operationele functies met de software uit te voeren, dan is het logisch om te kiezen voor een facturatieprogramma. Als het echter de bedoeling is om de software alleen te gebruiken voor het verzenden van facturen, dan is een factuurgenerator een betere keuze.

Als je besluit om te kiezen voor een factuurgenerator, zijn de volgende factoren van belang.

Hoe kies je de beste factuurgenerator?

Er zijn meerdere factoren die moeten worden overwogen voordat je de keuze maakt voor een factuurgenerator. Deze factoren zijn onder andere eenvoud (gebruiksgemak), de mogelijkheid om verschillende documenten te genereren zoals proforma-facturen, offertes, bankpassen of creditcards, mobiele bruikbaarheid en of het zowel op een pc als op een Mac kan worden gebruikt. Hieronder worden de gerelateerde details besproken:

 • Eenvoud

  Dat is waar een factuurgenerator van pas komt. Het is eenvoudig om gegevens in te voeren telkens wanneer je de factuur moet genereren. Het resultaat is dat deze software gemakkelijk te gebruiken is en de factureringstijd zoveel mogelijk kan worden beperkt.

 • Mogelijkheid om documenten te genereren

  De factuurgenerator kan andere, vergelijkbare bedrijfsdocumenten produceren, zoals bijvoorbeeld proforma-facturen, debet- of creditnota's en meer. In een klein bedrijf heb je deze documenten misschien niet zo vaak nodig, maar als je deze documenten nodig hebt, is het handig om ze te kunnen produceren als dat nodig is.

  De software moet ook alle verschillende besturingssystemen kunnen ondersteunen, waaronder Mac, mobiel en pc.

  Het grootste voordeel van een factuurgenerator is dat hij gratis is. Ook al zijn er geen kosten aan verbonden, de functies kunnen mogelijk wel beperkt zijn.

Facturatieprogramma wordt daarentegen geleverd met geavanceerde functies en geïntegreerde modules. Enkele van deze functionele modules zullen we hieronder bespreken:

 • Factureringsmodule

  Met deze module kunnen facturen worden verzonden, saldi van vorderingen worden aangepast, herinneringen worden verzonden, prijsoffertes worden gemaakt en debet- en creditnota's worden opgesteld.

 • Module voor klantbeheer

  Dit is één van de belangrijkste modules om klanten te beheren.

 • Module voorraadbeheer

  In deze module kunnen voorraadbeheer en voorzieningen voor verouderde voorraad worden uitgevoerd.

 • Module voor terugkerende facturering

  Deze module heeft de mogelijkheid om terugkerende facturering te beheren, de mogelijkheid om automatisch facturen aan te maken en op maandelijkse of jaarlijkse basis aan je klanten te leveren.

Conclusie

De factuurgenerator is een gratis tool die over het algemeen door freelancers en kleine bedrijven wordt gebruikt om facturen te genereren. Deze software slaat facturen niet op in herbruikbare formats en er zijn geen geavanceerde modules. Er is geen mogelijkheid voor het aanmaken van terugkerende facturering en het heeft geen klantenbestand, factuurmodules of andere geavanceerde functies. Het is slechts beperkt tot het genereren van facturen in Excel- of PDF-format.

Als een bedrijf overweegt om te kiezen voor een facturatieprogramma of een factuurgenerator, is de belangrijkste factor om te overwegen of je gebruik complex en geavanceerd is. Zo ja, dan is het raadzaam om te kiezen voor facturatieprogramma. Met deze software verloopt het facturatieproces snel en gestroomlijnd omdat functionele modules geïntegreerd zijn en tot operationele efficiëntie leiden. Je moet echter wel € 9,95 per maand betalen om deze software te kunnen gebruiken.

Als een bedrijf overweegt om voor de factuurgenerator te kiezen, zal de beslissing worden bepaald door het gebruiksgemak en de mogelijkheid om andere documenten te produceren, zoals proforma-facturen, offertes, schattingen, debet- en creditnota's.

Veelgestelde vragen

Wat is een PDF-factuurgenerator?

Dit is software die facturen in PDF-format genereert. Het voordeel van het verzenden van PDF-bestanden is dat ze direct klaar zijn om via een e-mailbijlage te worden verzonden.

Wat is een Excel-factuurgenerator?

Dit is een factuurgenerator die facturen in Excel produceert. Het belangrijkste voordeel van een factuur in Excel-format is dat deze naar wens kan worden aangepast. Een factuur in een PDF-format laat echter een betere indruk achter dan een factuur in Excel.

Voor wie is de factuurgenerator het meest geschikt?

De factuurgenerator is ideaal voor freelancers en kleine bedrijven die slechts een paar facturen in een bepaalde periode genereren. Dit komt doordat deze systemen relatief langzamer zijn en meer energie vergen. Als er in de branche regelmatig facturen moeten worden verstuurd, dan is het voordeliger om een facturatieprogramma te gebruiken.

Is de factuurgenerator gratis?

De factuurgenerator is gratis, maar het nadeel is wel dat het alleen voor kleine bedrijven handig is die maar een paar facturen in een bepaalde periode versturen. Je kunt het beter niet gebruiken als je graag toegang zou hebben tot geavanceerde en geïntegreerde boekhoudmodules. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor een facturatieprogramma, omdat deze geavanceerde functies biedt zoals inventarisatie, klantbeheer, terugkerende facturering en rapportage.Hoe maak je een factuur voor een bedrijf in België?

Als ondernemer is het noodzakelijk dat je een overzicht bijhoudt van de diensten of producten die je aan je klant levert. Dit betekent dat je de prijs, de hoeveelheid, de betalingswijze en andere dergelijke details noteert.

Het gebruik van facturen is de perfecte manier om alle essentiële details van de transactie tussen jouw bedrijf en je klant bij te houden.

Deze facturen zijn ook handig voor als je je financiële verslag opstelt, audits uitvoert, belastingaangiften indient of gewoon in het algemeen de balans opmaakt van hoeveel je bedrijf gegroeid is. Bovendien zijn het voor zowel jou als je klant transactiebewijzen.

Het uitbrengen van een factuur omvat de volgende stappen:

Selecteer een factuur voorbeeld*

Het kiezen van het juiste factuur voorbeeld hangt af van welke diensten je aanbiedt of welke producten je verkoopt. Het is raadzaam om een voorbeeld te kiezen dat qua kleur, lettertype en lettergrootte bij je bedrijfsthema/merkidentiteit past.

Een esthetische en professioneel ogende factuur zal hoogstwaarschijnlijk helpen om het imago van je bedrijf te verbeteren. Ook moet het van meet af aan duidelijk zijn dat het om een factuur gaat als je klanten hem ontvangen. Vermijd dus onnodige of overdreven uitziende voorbeelden.

Voeg ook je bedrijfslogo en slogan aan de factuur toe. Overlaad je factuur niet met te veel details. Houd het eenvoudig, nauwkeurig en oprecht.

Voeg producten of diensten toe

Voer de producten of diensten die jij en de klant zijn overeengekomen in op de daarvoor bestemde plaatsen op de factuur. Voeg eventueel korte beschrijvingen van je diensten/producten toe, net genoeg om je klanten te laten weten waarvoor ze betalen.

Zorg er ook voor dat de details van wat je aanbiedt correct zijn om vragen van je klanten of onnodige stress te voorkomen. Een onjuiste beschrijving van je diensten of producten kan leiden tot uitstel van betaling, verstoorde relaties met klanten en een algehele verslechtering van je bedrijf.

Neem belangrijke gegevens op (je bedrijfsgegevens, betalingsgegevens en gegevens van de klant)

Zowel jouw bedrijfsgegevens als die van de klant moeten duidelijk op de factuur staan. Ook de overeengekomen voorwaarden van jullie transactie moeten correct op de factuur worden vermeld.

Hier vind je een lijst van wat er allemaal op de factuur moet staan:

 • De bedrijfsgegevens en het adres van je klant
 • Jouw geregistreerde bedrijfsgegevens, adres en contactgegevens
 • Wijze van betaling
 • Factuurdatum
 • Betalingsdatum
 • Totale kosten voor de geleverde dienst/producten plus btw. Als er een korting is aangeboden, vermeld die dan ook

Een account aanmaken

Onze eenvoudige facturatieprogramma's bevatten alles wat je nodig hebt voor het opstellen van facturen. Onze factuur voorbeelden zijn professioneel opgesteld en zorgvuldig ontworpen om je facturering soepel en gemakkelijk te laten verlopen. Wij bieden via onze software flexibele, slimme en efficiënte facturatiediensten. Het enige wat je hoeft te doen, is je gratis aanmelden en ons vandaag nog je facturen laten verwerken.

*Deze optie is alleen beschikbaar voor geregistreerde gebruikers.

Nieuwe factuur Inschrijving